Dacă PLUS e mânărit de securiști, e trist. Dar, dintre toți cei îndreptățiți să tragă țignalul, Oprea are cea mai puțină credibilitate. Să nu-i uităm calitatea: membru ALDE (deci încă și mai mizerabil decât PNL sau PSD). Subordonatul direct al lui Tăriceanu strigă: „Săriți, securiștii ne-nconjor”!

Dacă aș moșteni tot talentul lui Caragiale, Orwell și Ionescu, tot n-aș putea descrie unuia picat din Lună ce-nseamnă asta, astfel încât să-l fac să înțeleagă absurdul situației. O să încerc băbește, pe puncte, știind de pe-acum că-mi vor scăpa multe dintre ele.

  1. Vânătorul de securiști Oprea îl ceartă pe Cioloș că partidul lui e înființat de fiul unui securist. Uitând că securiștii le reproșau, la rândul lor, celor anchetați de ei că sunt fiii cui nu trebuie, că nu au origine socială destul de sănătoasă.

  2. Vânătorul de securiști Oprea este membru marcant în partidul ALDE (deci al lui Tăriceanu, nicio legătură cu Securitatea), fost consilier al lui Tăriceanu, „specialist pe probleme de siguranță“ dar care nu a fost considerat suficient de sigur pentru a primi certificatul ORNISS, în schimb e revoltat că partidul lui Cioloș a fost înființat de fiul unui securist.

  3. Vânătorul de securiști Oprea, membru din partea ALDE în colegiul CNSAS, îl apără public pe securistul Nicolae Paraschiv (de la USLA – unitatea specializată în violențe a Securității ceaușiste) într-un proces deschis împotriva lui Paraschiv de către CNSAS.

  4. Vânătorul de securiști Oprea, directorul executiv al Institutului pentru Cercetarea Crimelor Comunismului, îl apără public pe securistul Voiculescu Dan, după ce s-a dovedit că acela își turna verișoara la Securitate.

  5. Vânătorul de securiști Oprea publică o carte de demascare a lui Băsescu, chiar înaintea referendumului de demitere a aceluia, cartea fiind finanțată de fostul ofițer de Securitate Voiculescu Dan, în a cărui tabără Oprea a trecut după ce s-a plictisit de Emil Constantinescu.

Niciunul dintre punctele de mai sus nu pot constitui o apărare pentru Cioloș în cazul în care el este într-adevăr împins în față de niște foști sau actuali securiști. Adevărul este adevărat chiar și când iese din gura unor lepre. Dacă s-ar demonstra că Cioloș este marioneta foștilor sau actualilor securiști, mă întreb însă de ce aceia nu apelează la partidele deja înființate, colcăind de securiști vechi și noi, cum ar fi PSD, ALDE, PNL etc., cu care și-au făcut așa bine treaba din 1900 încoace?

Iar altă întrebare ar fi: cine se bucură mai tare de erodarea electoratului lui Cioloș: PSD-ALDE-PNL-PMP-UDMR plus publicul Antenei 3 și României TV, sau oamenii care ies în stradă de trei ani, iarna și vara, ca să vadă un pic de normalitate în politica românească?

Întreb asta așa, de curiozitate, fiindcă, în ce mă privește, spre deosebire de Oprea, nu a răsărit încă copacul din care să se fabrice hârtia pe care să fie tipăriți banii cu care să fiu plătit de vreun partid sau politician, fie el securist sau nu. (N.D.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here