gabriel-biris

Păi tocmai tu, expert în evitarea dublei impuneri (ba chiar și a celei simple, strămoșești – că doar de aia ți se bronzează off-shore-urile pe plajele din Cipru) să nu-ți dai seama de gugumănia ce-ți ieși pe gură?

Auzi la el: „Cine întreține aceste persoane să-i mai dea 45 de lei pe lună și pentru asigurările de sănătate.”

Imbecilule (caut să mă mențin în limitele exprimării respectuoase, că ești de-al nostru, nu de la PSD), să zicem că ești un părinte care își vede copilul de 40 de ani fără serviciu, că așa e uneori la 60 de km de București, ba chiar la 60 de metri de Palatul Victoria. Și din pensia aia nespecială chiar nu-ți mai rămâne de taxe pe sănătate. Preferi să dai 50 de bani pe o lumânare, să te rogi de sănătatea familiei la biserică.

Dar ai dreptate, nu toate fantomele sunt întreținute de pensionari săraci. Există neveste și amante ținute acasă de oamenii muncii de la orașe și sate. De ce n-ar da o taxă în plus întreținătorii ăștia cu venituri mari?

Păi, Biriș (că altfel nu pot să-ți spun, asta înseamnă numele tău, argat, slugă), întreținătorii ăia deja plătesc impozit proporțional cu venitul lor mare. Și au dreptul să facă ce vor cu ce le rămâne. Ai auzit de evitarea dublei impuneri? Ți-a spus cineva că nici măcar Statul, nici măcar cel român, nu are dreptul să obțină foloase necuvenite, nu poate taxa de două ori aceeași activitate productivă?

Din tonul tău insinuant reieșea că ai vrea să le pui contor la pulă și să-i taxezi în funcție de erecții.

N-ar fi rău, dar gândești în mic. Hai să-ți dau eu sugestii, cum să-i prinzi pe evazioniști. Ai putea să mergi la țară, la cei cu closetul în curte (marea majoritate a românilor nu au canalizare), și să le citești în căcat dacă au mâncat prea sățios, în flagrantă contradicție cu veniturile declarate. Pe pariu că lipidele din fosa septică sunt nefiscalizate.

E nițel mai greu la oraș, după ce a tras omul apa, prinde-i căcatul, scoate-i ochii. Dar nu dispera. Organizează comandouri de inspectori ANAF înarmați cu seringi, care să oprească orășenii la ieșirea din casă, să le ia o probă de sânge și să vadă dacă glicemia și colesterolul bat cu venitul declarat. Dacă sunt mai măricele, ai putea chiar să-i încadrezi la altă clasă de CAS, că ăștia sigur merg mai mult pe la doctori.

Ai însă grijă să nu le recoltezi sângele din cocoi, că altfel le moare libidoul și nu vor mai avea chef să-și întrețină amantele. Și, atunci, adio creștere economică. (N.D.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here