V-au plăcut MatrixMad MaxMinority ReportIndependence Day și Moon? Atunci probabil o să vă placă și Oblivion. Sau poate nu. Poate sunteți atât de atașat de unul dintre filmele din prima frază încât n-ați suporta să vedeți un mix, te pomenești că orice lume subterană de la Matrix încoace vi se pare o blasfemie. Atunci ghinion. Iar dacă n-ați văzut mai multe sau nici unul dintre filmele alea, Oblivion o să vă placă sigur. Ba o să vă mai pară și al dracului de original.

Oblivion nu e tocmai original, de fapt, și n-are nici geniul, nici filingul câtorva dintre clasicele înșirate mai sus. Dar este un film de acțiune bun, un SF decent și o experiență cinematografică (pe asta o știu de pe site-uri străine, sic!) de neratat, mai ales la IMAX. În plus, are ingredientul ăla care face orice telespectator, fie el cocalar sau critic de film, să saliveze ca un cretin și să bată din palme: twist-uri, frate. Și, în mod sincer lăudabil, o parte dintre ele chiar sunt imprevizibile.

Dar nici un motiv dintre toate cele de mai sus nu cred că mai contează când o să vă spun lucrul cu care ar fi trebuit să încep și să termin: rolul principal feminin este jucat de Olga Kurylenko. Atât. Vizionare plăcută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here