Doamne, nu mai zic nimic! Plm, puncte puncte… Ai treabă? N-ai timp să-l asculți pe robul tău George Becali sau ce? Zi-mi, tată Doamne, ce e și se rezolvă. S-a întors și Luțu de la muntele Assos, l-am luat și pe MM de la oi, i-am dat muncă de birou, suntem pe fază ca să te servim. O repriză, atât am rezistat la Șefild. Apoi, pac-pac, ne-a băgat două boabe și aia a fost. Unu’ Fleck ne-a executat de fiecare dată, mai dă-l în mă-sa și pe el, altă treabă n-a avut. Nu mai zic că noi am ratat și un penalti, nici nu mai știu cine, că l-am dat deja afară. I-am dat hârtie că poate să-și caute echipă și cine dă 20 de lire din astea streline pe el, poa’ să-l ia să se spele cu el pe cap. Cel mai tare mă oftic că văd că a început FCFCSB să joace fotbal și eu, vai de plm, tot pe locul 17.

Bă, și mă mai oftic așa că am văzut că fratele meu Abramovici a luat bătaie și voiam să-l sun să fac o aroganță cu el așa cum făceam cu finu’ Borcea pe vremuri (mai ții minte, Cristi? Miau, miau, miau… hă, hă, hă). Mai sună-l, George! Sună-l să te ia și el la mișto pe tine că pe tine te bate toți, bă! Zece înfrângeri până acum! Zeceee!!! Practic, cine a vrut a bătut magica FCAVB și doar acolo unde am avut eu rugăciunea mai puternică am biruit. Dar asta s-a întâmplat doar de patru ori. Bine, au mai fost și trei egaluri, dar la mine egalul nu se pune. Cum sună egal și cum Becali?! Păi dacă Mihai Viteazu cel Mare și Sfânt și Bătrân și Bun făcea egal cu turcii la Călugăreni, cum era? Se rejuca meciul, dar la ei de data asta și nu cred că se mai organiza Sinan Pașa ăla așa prost pe defensivă. Plus că sigur Mihai avea și mulți jucători indisponibili, accidentați sau chiar retrași din activitate. Na, că v-a ținut George Becali și o lecție de istorie. Cu plăcere!

Mă uit la băieții lu’ neamțu’ chior, băbăiatule! Bate tot ăia, zici că e bătător de covoare. De ce dracu’ nu oi fi luat eu Livărpul, nu știu. De fapt știu, că nu era de vânzare, dar totuși! În fine, a bătut și Citi pe Arsenal, adică Arsenal a luat bătaie. Lestăr ăia nu știu de unde naiba au apărut, da’ așa s-a cocoțat ei pe locul doi, de îmi vine să urlu când mă uit la clasament și tre’ să dau scrol la telefon să văd și eu pe magica FCAVB. NU știu ce fac la anu’. Adică știu, dacă retrogradez vând tot și mă mut în altă țară, Franța, Spania, Bavaria, Italia, nu știu, mă mai gândesc. Trebuie să existe o țărișoară pe lumea asta unde să ajungă George Becali campion și să îl iubească tot poporul.

Dar până atunci am meci sâmbătă cu Suo, Souht, Sat, Sosh, Suhtanmto, Sothaton, bag p..laaaa puncte puncte, cu niște fraieri din Sud ceva. Bă, ce nume are ăștia, o iei razna cu englejii ăștia din Anglea, zici că e americani la nume. Eu la americani numai Losangeles, Șicago și Dalas nimeresc să scriu corect. În rest, vai de capul meu. Așa și la engleji, în afară de Londra, Livărpul și Scoția, nu mă descurc și pace. Zici că avea fractură la limbă ăștia când și-a botezat ei satele și orașele patriei. Da’ de ce nu le-ați zis, bă, frumos și corect și simplu, cu litere puține și pe românește? De egzemplu, Pipera: curat, armonios, un P, un I, iar un P, apoi un E și încă un R și un A și gata numele frumos, simplu și mândru și strălucitor ca soarele sus de pe cer.

Offf, mi-e dor de țara mea, de Pipera! Așa mi-e dor că uneori seara, îi pun pe MM și pe Luțu să claxoneze la capul meu la pat, să mai simt și eu că sunt la mine în curte și se clacsonează toți nebunii ăia când se duce spre casă seara și li se blochează bulevardul de la aglomerație. Le-am luat la fiecare câte un clacson, zici că e adevărate. Lu’ Luțu i-am luat de Duster și lu’ MM de Logan și îi pun să se clacsoneze și să se înjure unul pe altul. Aseară Luțu cu Dusterul s-a băgat în fața lu’ MM și ăsta chiar s-a dat jos, sanchi, din mașină și a sărit la bătaie. Iar io care eram la poartă cu o oaie și spărgeam semințe, am intervenit și i-am despărțit. Că eu așa mai făceam pe vremuri. Despărțeam oamenii de la bătaie. Adică puneam pe unul din băieții mei să-i ardă pe amândoi până îi adormea cu bătaia și după ce adormea, era despărțiți. Da, mi-e dor de Pipera. Îmi vine să scriu o poezie pentru Pipera. Hai, vă pup și amin, am lacrimi în ochi și nu mai pot să scriu altceva. M-a impresionat tare poezia mea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here