Dragi miei, nu știu ce naiba s-a întâmplat săptămâna trecută la Premier Lig, că eu am avut pauză. Oricum, tot pe locul 17 e magica FCAVB, băga-mi-aș plua puncte puncte să-mi bag. Eu și când nu iau bătaie tot la retrogradare sunt. Nu știu ce să mă mai fac.

Dar am profitat de pauza asta și am dat o fugă în țara mea, Pipera. Am fost și la meci la FCFCSB 1 cu Academica Clinceni (fostă FCFCSB 3) pe Arena Națională. Doamne, de mult nu m-am mai râs așa. Joacă săracii cu 2.000 spectatori pe ditamai stadionul, care oricum arată ca un cur de când a plecat George Becali în Anglea și nu mai are cine să se mai ocupe de el.

Păi măbă tată, eu la Bărminghăm joc cu patruj de mii de suflete în tribune, care vine ei toți să vadă pe cel mai mare patron din istoriile Liga 1 și Premier Lig și pe viitor și La Liga, Serie A, Ligue 1 și Bundesliga și care ligă o mai fi pregătită să primească o așa mare valoare pe acolo pe la ei. Că George Becali nu se duce așa oriunde. Nuuu, tată, ca să vină cel mai priceput investitor pe parte fotbalistică la tine în casă, trebuie să îndeplinești niște condiții.

În primul rând credința în Dumnezeu și în Sfânta Scriptură. Apoi stai în post și rugăciune măcar tot returul și apoi depui Sivi la birou la domnul Becali și analizăm. Adică analizez eu, că nu am cu cine altcineva să mă sfătuiesc. Că uite cu Aston Villa ce am pățit. M-am luat după unul, după altul, că câr, că mâr, că „ia-o Gigi că e echipă cu suporteri mulți, oraș mare”, c-o fi, c-o păți și plm, acum mă bat la retrogradare, Abramovici nu mai îmi răspunde la telefon, fratele Joze Murinio la fel. Bine, Abramovici mi-a răspuns doar o dată, că nu știa numărul și l-am și prins mahmur și credea că dăduse numărul la o fată cu o noapte înainte. După aia l-am prins numai ocupat. Deh, om de afaceri și el, are treabă, îl înțeleg. Joze, la fel. Cu el am mai vorbit de câteva ori la telefon, dar el tot o băga pe engleză și îmi zicea Giovani. I-am spus eu de câteva ori că Gigi, că George și de atunci nu am mai apucat să mai stăm și noi de vorbă ca oamenii de fotbal. La fel și el, ocupat, echipă nouă, rezultate de căcat, îl înțeleg și pe el.

În fine, am fost la meci la FCFCSB vă ziceam. Doamne, numai proști au rămas acolo. Păi cum să le zic altfel când nu ești în stare să dai gol la ai tăi, cum ar veni? Că zicea și nea Sorinaccio Cârțu înainte de meci, că sub 3-0 nici nu se există. Bine, acuma nu stau eu să mă uit în gura la toți care se crede ei mari cunoscători pe fotbal masculin, dar parcă pe nea Sorinacio Cârțu l-aș crede. Că l-am avut și eu secund pe bancă câteva luni la FCFCSB și mă înțelegeam bine cu el. Era și avantajul că el știa românește, dar chiar și așa, băiat fin, asculta când îi explicam ce trebuie să facă.

Mda, și a făcut fraierii 0-0, meci nul adică, cum ar zice nea Ovidiu Ioanițoaia. Chiar, el mai trăiește? (notă personală: trimite un buchet de flori la redacție la Gazeta Sporturilor pentru nea Ovidiu Ioanițoaia. Dacă nu mai trăiește, le duce careva la cimitir și eu tot ies bine.)

Cu un ochi râdeam, cu altul plângeam și cu unul mă uitam la reluări, că pe mine jocul în viteză mă amețește ca cititul. Am plâns, recunosc, că mi-e milă să văd unde și cum a ajuns fosta mea echipă, care când era ea păstorită de marele George Becali, strălucea ca Soarele Sfânt de pe cer. Acuma s-a dus dracului tot ce am construit eu acolo. #muietlpn #muietlpn

L-am pus și pe Luțu să plângă puțin, că tare stătea impasibil și se tot hlizea la mine. Cu Meme nu a fost nevoie să insist prea mult, că el oricum plânge tot timpul, nu știu ce are, îl macină dorul de țară și de Loft cred.

Dar acuma gata, am ajuns înapoi în Premier Lig, pregătesc rugăciunea pentru meciul cu totenhamii lui Murinio. Am aflat la ce hotel stă și mă duc de dimineață să-l aștept la recepție, poate schimbăm o vorbă două înainte de meci și mai depanăm niște amintiri comune. Și dacă vrea el, îl las să îmi zică Giovani, nu mă supăr. Joze e ca fratele meu, dar la meci brânza o să fie pe bani, he, he, sanchi, mă-nțelegi? Forza FCAVB Amin! Doamne-ajută și la casierie la toată lumea! George Becali aut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here