S-a stabilit clar și fără echivoc de către specialiștii #rezist că cu PSD nu se mai poate. Și da, e greu să-i contrazici când vezi că Dragnea fură, Vâlcov a furat deja, Teodorovici e mai preocupat de freză decât de finanțele țării, Daea bate câmpii pe la Bruxelles, Tudorel nu știe cum să mai facă să distrugă și ultima fărâmă de justiție din țară, iar Viorica s-a ascuns undeva în sine, uitată de colegi ca o sacoșă de rafie goală în gară la Videle. Nici măcar pentru poză nu au chemat-o în camera unde se discuta bugetul. Legenda spune că ea încă stă cu urechea lipită de ușă așteptând să fie chemată de domnul Liviu la masă.

La anul, dacă nu le iese revoluția #reziștilor până atunci, dăm jos PSD-ul și apoi, de bucurie, ne urcăm pe mașini în Piața Victoriei, cum am făcut eu în ’96 la Piața Universității când a ieșit Constantinescu președinte și mi-am luat amendă de la Poliție.

Partea nasoală acum vine. Ce dracu’ punem în loc? Hai să vedem ce variante avem.

Mai de fiecare dată când se vorbește de alegeri, singurul partid istoric care încă mai contează, apare în sondaje ca fiind a doua opțiune a electoratului. Din păcate, de data asta pare că până și PNL-ul își dă duhul. Emil Boc s-a ramolit și el, semn că bătrânețea e boală grea și pe la Cluj, nu numai pe la Teleorman. Să exclami mândru Vive la France, vive la Roumanie! la inaugurarea unui consulat italian nu e doar o bătălie pierdută cu istoria, geografia sau diplomația, ci chiar cu propriul electorat. Recunosc, mi-au fost dragi liberalii până la USL-ul lor ticălos, dar când am văzut pe cine vor ei să trimită la Bruxelles acum, mi-a trecut de tot. Nu te mai poți prezenta acum cu Blaga sau cu Crin, serios. E 2019, Șică! La anul, tot pe ei îi bagi în față?

De aproape trei ani, își fac de lucru prin Parlament și consilii locale sau județene junii USR-iști. Idei multe, unele bune, unele mai puțin bune, oricum greu de pus în practică că, deh, lipsă de majoritate. Avantajul pentru noi al prezenței lor în politică e că mai ridică din când în când capacul oalei în care fierbe politica românească și ne putem și noi uita înăuntru. Din păcate, exponenții de vază ai USR-ului s-au cam plictisit de România și vor s-o taie sau cel puțin să se retragă. Eu sper să mă înșel, dar de ceva vreme cam asta e impresia pe care mi-o dau.

Cristian Ghinea, un om despre care (încă) am o părere bună e principalul candidat al partidului la europarlamentare. Băi, Cristi, nu e corect! Tu pleci, noi rămânem cu ăștia aici. Nu așa ne-a fost vorba când mi-ai cerut votul. Ai zis că luptăm cu corupția, schimbăm România, facem, dregem. ÎMPREUNĂ. Te rog eu, las-o doar pe Clotilde să meargă la Bruxelles, ei oricum îi pute România de mult. Și așa prioritățile ei în materie de administrație locală nu sunt decât să se pună contra la orice.

Eu pot fi de acord că ăia de la sectorul 1 nu sunt niște genii ale administrației, dar chiar așa să nu aibă nici o idee bună? Să fii tot timpul Gică Contra mie nu îmi miroase a politician, ci a scandalagiu. În loc să vină cu idei, pe doamna Armand o freacă grija de licitațiile câștigate de TelDrum. E un subiect, așa este, dar nu ea trebuie să-l dezbată, ea trebuie să aibă grijă de cei care au votat-o deocamdată, nu să-și facă campanie electorală.

Despre Nicușor Dan, ce să mai zic? A dispărut mai repede decât a apărut, încât până și postările sale de pe Facebook par scrise și programate spre publicare acum un an și ceva.

Foarte puternic pe turnantă a venit în ultimele două săptămâni PLUS, partidul domnului Cioloș. Că tatăl unuia din membrii fondatori (între timp retras) a fost sau nu securist, deși nimeni din partid nu a clarificat încă asta, e acum mai puțin important. Mai importantă mi se pare tehnica diversivă folosită de preacinstitul Dacian ca să își poată și el înregistra un partid la tribunal. Știu, o să spuneți că luptă cu armele sistemului ticăloșit pe care îl blamează, dar mie asta îmi spune doar că, la o adică, și PLUS-iștii vor apela la mijloace neconvenționale pentru a-și atinge scopurile. Pe mine asta chiar mă deranjează. Nu mai spun și că, din prea multă dragoste de țară, președintele Cioloș vrea s-o reconstruiască din exil. Plecați mă toți la Bruxelles, ce rahat?! Cred că de aia vrea și FRF-ul lui Burleanu să mute Supercupa la fotbal în diaspora, să se poată poza cu voi toți pe la oficială.

Paragraful ăsta vine după două zile de pauză. Am căutat și răscolit soluții pentru noi ăștia de ne încăpățânăm să stăm aici și cred că am găsit una. Toți, mă da’ toți, vă retrageți de pe listele pentru Parlamentul European și puneți acolo niște tineri de până în 30 de ani, iar voi rămâneți aici să luptăm ÎMPREUNĂ. Mai puțin Clotilde, tu te poți duce. Așa, toți cei care vor ajunge acolo vor vedea cum se face politică corect și normal, vor învăța diplomație, negociere, vor deprinde tehnici de comunicare moderne pentru ca apoi să se întoarcă și să le aplice aici. Între timp, noi ăștia rămași, facem curățenie ca să-i primim cum se cuvine atunci când se întorc. De acord?

CM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here