Nicolae pentru noi este Iliescu doi

În februarie 1990, Ion Iliescu înfiera cu o forţă şi o claritate demne de o cauză mai nobilă pe cei care „au întinat nobilele idealuri ale comunismului”. Însă gloata nu a ţinut cont, după trei luni l‑a votat în proporţie de 85% drept primul preşedinte democrat al României. Ce ironie!

La 10 ani distanţă, după două mandate de preşedinte, în campania electorală pentru
al treilea, Iliescu este dat în judecată pentru utilizarea unor caricaturi protejate
de drepturi de autor. Sărac şi cinstit cum îl ştim, îşi angajează un tânăr avocat fără experienţă, care absolvise facultatea de drept cu doar 3 ani înainte. Şerban Nicolae pe numele său, proaspătul avocat, schimbase macazul carierei şi, dintr‑un simplu muncitor la Întreprinderea de Mecanică Fină Bucureşti, ajunge după proces ditamai consilierul prezidenţial. Ulterior, reuşind numai el ştie cum să se dea bine cu toţi cei care s‑au perindat pe la şefia PSD, prinde în fiecare legislatură mandate de deputat, de la Mehedinţi până în
Ialomiţa, în funcţie de nevoile partidului.
Astăzi, o bună parte a opiniei publice a fost surprinsă şi scandalizată de afirmaţia marelui (la propriu) avocat, cum că partizanii anticomunişti operau împotriva intereselor României. Aruncând în aceeaşi oală pe Stalin, pe Churchill, jandarmi interbelici, securişti, partizani, strămoşi şi evenimente numai de el ştiute, Şerban Nicolae reuşeşte să pună bomboana pe coliva pregătirii sale intelectuale. Pentru că e clar acum, Şerban Nicolae este o victimă. Victimă unei culturi precare, şlefuită la strung, el nu mai poate discerne între răi şi buni,
între libertate şi pumn în gură.
De ce pe mine unul nu mă surprinde afirmaţia imbecilă a deputatului Nicolae?
Păi e foarte simplu. Şerban Nicolae e membru FSN din ’90, din vremea când minerii
băteau intelectualii reacţionari pe străzile Capitalei. Intelectuali care tot împotriva
intereselor României scandau şi cântau pentru democraţie. Când te înscrii într‑o
organizaţie care girează linşajul şi bătaia în plină stradă, e clar că ceva acolo sus nu
funcţionează cum trebuie.
Discursul Partidului e acelaşi indiferent de epocă şi de numele vremelnic pe care
trebuie să‑l poarte. Să ne aducem aminte şi că, din postura de preşedinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, Şerban Nicolae este cel care a propus transformarea celebrei Ordonanţe 13 în lege. Mai ţineţi minte declaraţiile liderilor PSD din acea perioadă? Zecile de mii de oameni din Piaţă Victoriei erau manipulaţi de forţe obscure din exteriorul ţării, practic operau împotriva intereselor României.
Ce contează că din 1986, anul absolvirii liceului, lui Şerban Nicolae i‑a trebuit alţi 11 (unsprezece) să termine facultatea la particulară? Acum e avocat. Şi deputat.
Şi mare barosan, vorba cântecului. El este băiatul cu gura slobodă care rosteşte gândurile
ascunse ale şefilor pesedişti. Oriceindivid care se opune ideologiei lor comuniste
mascată în social‑democraţie trebuie lichidat. Nu‑l judecaţi prea aspru pe Şerban
Nicolae deci. Atât poate el, să fie mâna cu care Ion Iliescu şi Adrian Năstase ne dau
bâte pe spate şi acum.
Voiaţi schimbare la doi ani de #colectiv? La noi nu s‑a schimbat nimic de 27 de
ani… Iliescu încă zâmbeşte minerilor şi le mulţumeşte că nu au întinat idealurile pesedismului. Sau poate că ceva ceva s‑a schimbat. Suntem cu 65 de suflete mai puţini. Dar nu uităm. Să nu uitaţi nici voi, Ioane şi Şerbane!
(Cezar Manu)

1 COMENTARIU

  1. Un șmecher care alături de nicolicea si iordache,codrin sunt rusinea politicii românești ! Afară cu acești mincinoși care schimba lgile in interesul psd , a lui dragnea și a altor îmbogățiți fara măsură ! Se cere iesirea psd cat mai repede din viata romanilor !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here