– Alo, bună seara, Mărgărit Viroagă‑Steinberg mă numesc. Deci ce facem cu alegerile preşedenţiale, care sunt demenţiale?
– Adică?
– Doamna Viorica dacă iese şi prim‑premier şi preşedinte din turul unu, atunci o să fim ca la americani.
– Cum aşa?
– Care la ei, prim premierul prim‑ministru este şi preşedintele ţării. Aşa îi la ei. Deci va fi la noi ca în America.
– Într‑un fel da.
– Că văd că Barna ăsta e un lache ceferistul, care nu a reuşit să fure pân’ la 45 de ani decât nişte câteva milioane sau zeci de milioane de euro, deci e fraier tare pă furat, nu ca ăilanţi.
– Nu a furat. A cheltuit nişte bani care nu s‑au regăsit ca beneficii pentru societate. Doar asta spune ancheta Rise Project. Adică a încasat banii, dar proiectele dumnealui nu au produs vreun câştig societăţii. Asta nu e furt.
– Păi şi alde Teldrum, care au prestat servicii de asfaltări, care proaste fiind, nu au produs beneficii pentru societate, nu tot aia e? Doresc să fac şi io consultanţă pentru propăşirea spre bine a patriei.
– Ce ştiţi să faceţi pe consultanţă?
– Păi, de exemplu pot să le zic la primăriile alea să cumpere acţiuni pe bursă când e acţiunile cu preţuri mici şi să le vândă când e preţurile mari. În felul acesta, în baza la consultaţia mea, ei va face miliarduri de bani, fără ca măcar să se angajeze oameni. Sau să se scoale oamenii dimineaţa să vie la serviciu. Eu ştiu care a făcut aşa şi a ajuns bine.
– Cine a făcut aşa?
– Alde domnul Soroş a speculat pe bursă cum trebuia, care a făcut cifre de ordinul miliardurilor decât cumpărând ieftin şi vânzând când era scump. Ăsta e secretul. Că, dacă cumperi când e scump şi vinzi când e ieftin, nu‑ţi iese aşa bine. Iese şi aşa, dar nu iese prea mişto.
– Deci când cumperi scump şi vinzi ieftin nu e frumos? Aşa ne spuneţi?
– E frumos, da’ nu prea. Deci asta e consultanţa care v‑o dau şi vreau să trimit şi io o chitanţă, care să‑mi deie un milion de euro pentru această consultanţă.
– Un miliooooon? Uauuu!
– Bine, atunci zece euro.
– Aşa mai merge.
– Dar ştiţi cine se va folosi cel mai tare de ancheta lui Rise Project, care arată ce prost e folosiţi milioardele de fonduri europene?
– Cine?
– Se va folosi Boris Johnson, care va arunca în obrazul la europeni ce prost e cheltuiţi banii lor, care o să spuie că d‑asta şi vrea să iasă din UE, că fondurile e prost risipite fără rost aiurea.
– S‑ar putea să aveţi dreptate.
– Deci io vreau să se facă fonduri de băut, care să se cheme consultanţă, să bem noi pe banii primăriei, şi să spune că s‑a făcut studii de frezabilitate. Că şi aşa este canci aceste POSDRU.
– Pare corect!
– Deci la revedere şi vă trimit nota, care am io pă caiet la bufet, ca să fie trecute la consulatanţă, să deie banii de la POSDRU. Mersi! PUP!
– La revedere.

Kamikaze Prost Restant

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here