− Alo, Căliman Bucurică‑Purice mă intitulez şi aş dori să transmit gândurile mele despre cei ce se petrece în lume către umanitatea omenirii noastre. Se poate?
− Spuneţi! În legătură cu ce subiect?
− În legătură directă cu faptul că Adrian Severin a oferit la oamenii din puşcărie cursuri de analfabetizare. Care şi eu aş dori să partikip la astfel de cursuri, deoarece nu s‑a avut bani părinţii mei.
− Doriţi să urmaţi cursuri de analfabetizare?
− Da.
− În ce limbi? Pentru că domnul Adrian Severin face cursuri de analfabetizare în engleză, română, franceză etc. Precum şi în analfabetul Morse.
− Ăsta este care dacă vreau să bat darabana în masă cu unghia, nu?
− Cam aşa. Deci la care vreţi să vă trec?
− Greacă veche sau latină mai întâi ca să mă piş pe cultura lu’ alde domnul Liceeanul care ştie el din astea. Apoi, vreau analafabetizare în engleză mai mult scris şi analfabetizare franceză nivel mediu scris,
vorbit, înjurat. A şi gemană nivel avanasat scris, vorbit, furat, bătut.
− Bine. V‑am trecut.
− Cu ce trebuie să viu în penar? Caiet pictando, creon chimic, stilou?
− Veniţi decât cu o gumă. Că la analfabetizare trebuie decât să uitaţi din interiorul capului mental cei ce ştiaţi. Nu scriţi, decât ştergeţi.
− Aha! Şi se dă şi examen?
− Bunînţeles. La examen trebuie să dovediţi că aţi uitat tot.
− Păi, şi dacă nu am uita şi mai ştiu câteva cuvinte pe engleză, să zicem.
− Canci! Atunci aţi picat examenul. Nu‑i bună. Reveniţi în toamnă când uitaţi tot.
Mai s‑a fost şi unii care decât zicea că a uitat, dar ei uitase superficial. Luaţi la bani mărunţi, mai ştia o grămadă. Le‑a şi zis dom’ profesor Severein: „Bă, dar cam ţi‑ai băgat picioarele! Nu ai uitat cum trebuia. O să rămâi alfabet toată viaţa. Colegii tăi cum a putut să uite?!“
− Da?
− Da. Păi, şi aici e unii care prinde repede de la dom profesor, adică uită imediat tot ce ştie parcă zici c‑a fost analfabeţi de cum s‑a născut. E unii cu talent la analfabetism şi alţii care, deşi se chinuie, toceşte, tot nu se lipeşte analfabetismul de ei.
Ce să le faci. Ţi‑e şi milă de ei. Ei e cât de cât analfabeţi, dar a uitat, ca tocilarii, pe de rost. Ei nu înţelege ce a uitat. Decât ăia deştepţi e analfabeţii perfecţi, din vocaţie.
− Gata! Bine. Mulţumesc. Am plecat spre cursuri.
− Mergeţi.
− Vă urăm succes!
Kamikaze Prost Restant

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here