Galeria dinamovistă a îmbrățișat atît de vîrtos modelul italian, încît uitase, la un moment dat, să-și încurajeze echipa în limba română. Cele mai strigate scandări erau cu „bianco-rossi“ și „facci un gol!“ („Dă-le gol!“). Motto-ul lor era „Sopra tutti siamo noi“ („Sîntem peste toți“). Pînă și coregrafiile erau copiate din Italia, dar aici nu erau singuri. Așa era trendul în toată România. Fiecare peluză românească avea galeria ei preferată din peninsulă. Dinamoviștii erau cu Roma, steliștii cu Lazio, oltenii cu Napoli, timișorenii cu Fiorentina și rapidiștii nu știau italiană.
În 1999, peluza alb-roșie avea gardurile acoperite cu Nuova Guardia, Vitan Clan, Brigate Pantelimon, Mad Men, Ultra’ Sălăjan și Boys. Treburile mergeau molto bene pe toate planurile: mesajele erau inspirate, coregrafiile ieșeau cum trebuie, bătaie știau, așa că dinamoviștii și-au găsit o nouă îndeletnicire. Au început să fure steaguri. Deși foarte puține au fost capturate prin luptă dreaptă, au suficiente bannere de la rivali încît să-și poată face liniștiți un cort de nuntă din ele. Primul furat dintr-o deplasare externă a fost Carcavelos (Benfica Lisabona). Interesant e că toți cei 11 suporteri care au plecat din București spre Portugalia au mers cu echipa în autocar. La antrenamentul dinaintea meciului retur, Nuno Gomes (atacantul după care oftează toată comunitatea gay din Europa) a încercat să recupereze steagul de gard. A reușit să ia doar cîteva lanțuri peste degete.
În același an, clubul a avut una dintre cele mai importante performanțe din ultimele două decenii. A reușit să-l vîndă pe Adrian Mutu pe o grămadă de bani, spre fericirea fraților Becali. Transferul le-a picat foarte bine și cîtorva ultrași dinamoviști. Liderii grupărilor au fost convocați la sediul galeriei oferit de club. Acolo îi aștepta Cristi Borcea, care a oferit fiecăruia cîte 300 de dolari și încă 500 pentru o coregrafie în schimbul opririi protestelor. Grupul Boys a fost singurul care a refuzat să-și pună codul de bare. Dar unde apar banii, apar și certurile. Ultrașii fără grad n-au fost de acord cu decizia șefilor și perioada romantică a galeriei cîinilor s-a stins. A urmat una bîntuită de scandaluri interne, perioadă care durează pînă în zilele noastre.
Tot promiteam să vă povestim primul caz de înviere din țară. În rolul lui Lazăr, îl avem pe Nicu Galerie, fostul lider al viitorilor ultrași dinamoviști. Dînsul are o mare pasiune pentru băuturile care ard pe gît. Într-o zi, a consumat cît a consumat și n-a mai avut ce să consume. A pus pe cineva să spună că a murit și Clubul Dinamo a trimis imediat bani pentru înmormîntare. Omu’ a zis „bogdaproste“ și-a dat drumul la pomană!
Oricîte probleme ar fi avut ultrașii dinamoviști, cînd venea vorba de bătaie cu steliștii nu mai conta cine a luat bani. Amintim doar de luptele de la Eroilor din 1998, cînd 22 de autobuze au fost distruse. Erau tot timpul foarte bine organizați, iar parșivenia, caracteristica lor principală, i-a ajutat să cîștige de multe ori bătăliile cu rivalii. Arma lor preferată era lanțul. Se spune că, la un derby, două guri de canal descoperite au fost umplute cu zalele cîinilor. Acum preferă telescopicele și electroșocurile. Primii ultrași hi-tech din țară. (Peluza Oficială Kamikaze)