− Alo, bona sera dumneavoastră şi ascultătorilor dumneavoastră, mă numesc Lionel Gugeac‑Dragomiroiu, comuna Pogoanele, ţara noastră.
− Cu ce problemă ne căutaţi?
− Mai întâi problema cu uraganul Firma, care pe ce bani s‑a făcut el? Nu cumva pe banii noştri de pesnii şi de medicamente? De unde a avut ei să tragă aşa valuri mari şi multă apă? Nu cumva ne va pune şi apa aceea la întreţinere?
− Nu cred că o să fie trecută la întreţinerea dumneavoastră.
− La cei care este la pauşal. Dacă te prinde urangutanul la pauşal, ai belit‑o. Eu mi‑am pus apometre la toate huricanele astea şi dau drumul decât cât vreau eu, mai dă‑i în mă‑sa!
− Foarte bine. Sunteţi gospodar şi prevăzător.
− Sunt şi provăzător, adică sunt pentru văzători, dar am fost la un moment dat şi contravăzător, care săptămâna trecută am băut nişte mitilic la o nuntă a lu» un fost cumneat d‑al meu şi am rămas contra‑văzător, adică deci nu mai vedem nimic.
− Aoleu, şi cum v‑aţi revenit?
− M‑a lovit maşina de făcut baloţi şi acum văd cel mai bine care n‑am văzut aşa în viaţa mea. Văd chiar şi în unde radar. Observ toate avioanele care traversează judeţul nostru. Totul în format radar. Ba, dimineaţa, când sunt odihnit, văd şi rachetele nucleare ale lui Kim Jong Un.
− Chiar aşa?
− Direct le văd. Nu înţeleg ce scrie pe ele ezact. Literele pare că le‑a scris nişte medici care scrie reţete urât. Cred că la ei programul buclear este condus exact de doctorul care l‑a operat de apendicită şi pe dicatorul Kim Jong Un, că este foarte puţini oameni cu facultate superioară la ei în ţară.
− Aşa spuneţi?
− Da. Dentistul Manole l‑e aproiectat focoasele nucleare şi Stratan, un medic veterinar, tot român, le‑a făcut propulsia.
− Da?
− Manole, dentistul, a plecat din România să muncească la petrol, în Libia, în anii «80. De acolo s‑a dat dentist, deşi el era modelator. Aşa a păcălit pe mulţi. Iar meciul veterinar Stratan era un beţiv notoriu care a lucrat la Vladivostok, unde a băut un butoi de deşeuri de la Cernobâl. De atunci poate să stea lângă radiaţii oricât de mari că nu are nici pe dracu. Decât îi luceşte ochii ca farurile cu halogen şi părul din nas începe să atragă muştele ezact ca precum aparatele alea cu neoane care prinde insectele.
− Dumneavoastră de unde deţineţi aceste informaţii despre programul nuclear nord‑coreean?
− Am fost coleg de armată cu aceşti neisprăviţi, la popotă, la unitatea 01576. Mi‑au mai scris mult timp după aia. Au vrut să mă cheme şi pe mine în Iran, prin programul lor nuclear.
− Dumneavoastră ce ştiaţi să faceţi în cadrul programului nuclear?
− Ştiam să schimb camera la mingile de fotbal de piele şi să le umflu fără să le stric.
− Păi, şi ce legătură avea asta cu programul nuclear?
− Păi, ce, ei nu juca folbal în timpul programului nuclear?
Sau şi după programul nuclear? Că avea program nuclear mic, cum aveam noi program la TV.
− Aha.
− Dar nu am vrit să mă mânjesc şi am rămas la mine în localitate, unde acum tai mingile la toţi copiii.
− Bine. Bravo. Mulţumim pentru informaţii.
Kamikaze Prost restant

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here