− Alo, bună ziua la toţi uamenii care este alături de noi, sunt Calistrat Horeangă, din localitatea tip sat Poiana Gruii şi vă caut în legătură cu anumite evenimente care a survenit şi nu s‑a survenit şi explicaţii la ele.
− Spuneţi, domnule Calistrat! Ce vă nelinişteşte?
− Deci întâi pornesc debutând cu subiectul la preferendumul din Cătălunia, care m‑a impresionat mult poliţiştii care a bătut la cetăţeni, care io am realizat stagiul militar la unitatea de trupe USLA, mascaţi, bătaie, poliţia călărire.
− Ce neclaritate aveţi?
− Dacă românii din Cătălunia aceea face referendum la ei pe stradă şi vrea să‑şi obţină şi ei, cu suburbia lor românească, interdependeţa de Cătălunia cât şi de Spania, are voie să devină interdependenţi prin preferendum?
− Nu credem.
− Păi, de ce? Şi apoi să unească mica Cătălunie din Spania cu Vasluiul lor natal. Se va vorbi
acolo limba oficială vasluiana, dialect catalan. Ce, noi nu avem dreptul la interdependenţă, ca români în Spania? Şi dacă face Brexit cu Catalunia asta a lor, e bine pentru UE? Adică Barcelona nu mai va juca în Cupa Cempions Lig Europeană? Unde va duce segresarea asta?
Întrebarea mea este: se poate băga Catalunia în UE pe locul rămas liber de la Brexitul Angliei?
− Nu credem că se poate.
− De ce? Sau mai bine, pe locul rămas liber de la Anglia să intre România în UE.
− Dar România este deja în UE.
− Da, dar acum să ne aşezăm pe scaunul lu’ Anglia care este mai bun decât al nostru. Ca la cinema, când stai până aproape să înceapă filmul şi apoi te aşezi pe alte locuri libere mai bune decât ale tale, dacă vezi că nu a venit nimeni.
− Aici nu e ca la cinema.
− Sau ca în tren. Stai, vezi că nu s‑a ocupat şi te pui tu. Deci apoi dacă noi stăm pe locul care era de fapt a lu Anglia, mulţi oameni şi ţări europene nu mai va şti că noi nu suntem engleji. Va crede că suntem engleji în UE şi ne va trata cu mai mult respect. Ne va da şi ceai la ora cinci. Iar noi o să‑l bem să nu se prindă ei că nu suntem engleji.
− Cam deplasat ce spuneţi.
− Şi ca să părem Anglia, pe locul de Anglia, o să vorbim mai pe americăneşte, aşa. Dacă vorbeşte doamna Olguţa Vasilescu engleză, nici nu‑şi dă oamenii seama şi zice că Olguţa este doamna Terasa Mae. Dar, revenind la Cătălunia asta, io fac această întrebare: dacă ei pleacă cu Catalunia din Spania, unde se duce cu ea? Vine la noi, în România?
− E un fel de a spune că pleacă Catalunia din Spania.
− Plus că de la această segregare de ţară care se poate să survină la Spania şi Barcelona ştiţi cum cred că se va numi catedrala aia mare şi urâtă a lor?
− Cum?
− Segregada Familia, adică că s‑a segregat familia spaniolească.
− Am înţeles, mulţumim, la revedere.
Kamikaze Prost Restant

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here