Bucureștenii se plâng de lipsa locurilor de parcare și au dreptate. În București chiar nu se găsesc parcări. Din păcate, în același București se găsesc foarte mulți șoferi proști și încă și mai mulți șoferi nesimțiți. Iar asta reduce la jumătate locurile de parcare și așa puține. Să vă explicăm un fenomen pe care dumneavoastră cu siguranță l-ați observat deja, fiind cititorii noștri, deci cu mai mult bun-simț decât ai lor.

Nesimțire, în accepțiunea românească a termenului, înseamnă să nu iei în calcul modul în care acțiunile tale îi afectează pe alții. Aplicat la stilul de a parca, nesimțirea se traduce prin intensa durere în penis a cocalarului legată de neplăcerile pe care modul lui de-a parca ți le-ar putea produce. Cocalarul cu mașină poate fi ușor recunoscut: te blochează când ești parcat și te frustrează când ai vrea să parchezi, ocupând două, uneori (cu o abilitate involuntară absolut de invidiat) chiar trei (!) locuri de parcare libere. A se vedea schema de mai jos. Cocalarului cu mașină de, să zicem, 4,5 metri (am luat cazul în care are, totuși, o mașină cu dimensiuni de om cu penis de dimensiuni de la medie în sus) nici nu-i va trece prin cap că, atunci când spațiul disponibil pentru a parca lateral mașina este de 9,5 metri, el ar putea să lase un loc liber pentru o mașină cam ca a lui parcând la limită, cu botul sau cu curul în marginea ușii garajului, a mașinii din față, a zidului etc. Iată:

Sigur, e doar o situație din multe câte pot exista. De exemplu, să parchezi mașina lateral, paralel cu bordura, atunci când toate celelalte mașini sunt parcate în spic, este o decizie de nesimțit care, paradoxal, te va încurca pe tine și pe ceilalți în egală măsură. Chiar mai mult pe tine, pentru că ocuparea a două locuri în parcare nu e o chestie așa gravă, dar faptul că ție îți vor trebui 3-4 mișcări ca s-o scoți de-acolo s-ar putea să te incomodeze.

Dacă citiți asta și vă întrebați ”Hm, oare eu sunt un cocalar nesimțit când parchez sau dimpotrivă, un om normal?”, există un test simplu de personalitate în funcție de abilitățile de-a parca (aprobat de toate asociațiile de parcagii din lume) pe care îl puteți face. Îl aveți desenat cu mâna mea de maestru mai jos. Vi se dă o situație (două mașini parcate la distanță de 10 metri una de cealaltă, distanța reprezentând zonă parcabilă) și trei variante de răspuns:

Și acum interpretarea rezultatelor:

– ai răspuns ”A”: ești un cocalar nesimțit și meriți ca un alt cocalar nesimțit sau pur și simplu un vecin normal care are o zi mai proastă să-ți zgârie portiera / spargă cauciucurile / rupă ștergătoarele / reguleze nevasta / bată copiii;

– ai răspuns ”B”: ești un om normal, dar asta nu e suficient dacă continui să intri în intersecția blocată pe principiul ”dacă semaforu-i verde, am voie să trec de el”.

– ai răspuns ”C”: ești un cocalar nesimțit și pe deasupra mai ai și imaginația unui copil nebun de 5 ani. Ar trebui să fii închis într-un ospiciu.

Condusul unei mașini chiar nu e atât de greu. Drept dovadă c-o fac toți analfabeții. Vă rugăm, deci, nu fiți mai proști decât analfabeții!

Andrei Manțog

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here