– Alo, Strugurel Calimachi mă numesc şi vă contactizez în legătură cu soarta Europii.
– Ce este cu soarta Europei?
– Păi, cu alegerile din Germania. N‑aţi văzut?
– Ce să vedem?
– În Bundespragul ăla al lor a trecut acest prag electorant extrema dreaptă.
– Da. Şi cu destule voturi.
– Deci pe această cale io aş realiza şi la mine în sat câteva partide extremiste, care să  venim astfel în preîntâmpinarea la acest curent european.
– Ce fel de partide extremiste?
– Aş face partide extremiste de dreapta, extremiste de stânga, extremiste de sus, de jos, de spate de faţă.
– Cum este un partid extremist de sus?
– Partidul extremist de sus este mereu sus, la putere, iar partidul extremist de jos este mereu jos, ca prostul. Io chiar am fondat partidul extremităţilor, la care am realizat un program vast de guvernare, care am şi promis la uameni toate lucrurile care trebuie.
– Cum adică partidul extremităţilor?
– Adică uamenii mai în vârstă, le îngheaţă extremităţile, la degetele de la picioare, de la mâini, degetele de la nas sau de la urechi. Asta când e frig. Şi care are circulaţia periferică slabă, nu e buni la extremităţi, că le este mereu reci. Şi ei, toţi care are această problemă de sănătate, s‑au înmatriculat la noi, la partidul extremităţilor. Care noi am promis căldură la extremităţi pentru toţi, săraci sau mai puţin săraci. Că bogaţi nu avem deloc în sat.
– Interesant. Şi cum veţi realiza programul electoral de încălzire a picioarelor îngheţate?
– O să dăm mereu câte o sticlă de vin fiert sau de ţuică fiartă.
– Şi vor bea toţi atâta ţuică?
– Nu, că ei nu o bea. Decât pune sticla, ca recipient, la picioare şi stă cu ea caldă. Apoi vine reprezentantul partidului şi bea sticla de ţuică fiartă. Deci noi oferm sticle cu băutură, ca PSD‑ul, dar decât să fie calde, nu ca să fie băute.
– Am înţeles.
– Şi apoi, se ocupă partidul să bea vinul fiert şi ţuica, precum şi preşedintele partidului care a băut şi uleiul din transformator.
– Am înţeles.
– Fiindcă acest partid al extremităţilor, deşi nu pare, este srâns legat de partidele nemţeşti extremiste. Care l‑avem în sat pe Moş Vifor, care a plecat cu armata lui Iclăr, în ’42, la Stalingrad, iar acoloşa i‑a îngheţat extremismele de la mâini şi picioare de s‑a căcat pe el pe frigul ăla rusesc. Deci extremismul germano‑nazist a făcut rău la extremităţile româneşti.
– Oarecum.
– Deci eu vă rog de data asta, în numele la veteranii de la noi din sat, să mergem cu ruşii din prima şi să atacăm Germania, că la ei e căldură la calorifere şi pe stradă, care are şi bulevardele la pauşal la căldură.
– Vom transmite unde e de transmis.
– Hai, că mai vorbim! Pa!
Kamikaze Prost Restant

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here