Probabil cât timp domniile voastre erați ocupate cu săvârșirea priorităților mărunte și egoiste care vă permit să nu vă sinucideți nici astăzi, din calitate de locuitori ai României, în spațiul politic s-a petrecut o mișcare neprevăzută și spectaculoasă: PSD-ul tot încearcă votanții români cu propuneri îndrăznețe și progresiste, iar USR-ul se poziționează cu sârguință anti-PSD, absolut la grămadă, deci uneori inclusiv anti-drepturi umane fundamentale.

PSD aruncă înspre noi cu iarbă, femei și bani (de furat, ce-i drept)

Nu mai știm noi ce e binele și ce e răul pe aicea, maică! USR-ul a luat-o de-a berbeleacul pe fentă, după ce #rezist alerga dezbrăcat prin bălării de multișor: orice zice sau face PSD-ul e rău. Alt rău nu mai există. Și orice contrazice orice zice sau face PSD-ul e bine. Alt bine, ați ghicit, nu se mai găsește.

Se dă cazul: într-un exercițiu de politicianism ridicol și totuși de lăudat pentru curaj și pentru poziționarea corectă la nivel de principiu, tineretul PSD propune, printre alte măsuri progresiste (inclusiv recunoașterea drepturilor LGBT), (o discuție despre) legalizarea drogurilor ușoare și a prostituției. Știți voi, ca-n Olanda și Germania.

Ne mint? Foarte probabil. N-or să susțină așa ceva până la capăt? La fel de probabil. Dar tot e ceva c-au adus vorba.

Fiți pe pace, USR e aici să ne protejeze de toate relele cu care vrea PSD-ul să ne distrugă viețile

Ei bine, cum credeți că a reacționat la propunere tânărul de viitor Iulian Bulai, deputat USR la cei doar 31 de anișori ai săi. Cităm poziția integrală a acestuia:

Tineretul PSD vrea să legalizeze prostituția. Le amintesc faptul că demnitatea umană nu e de vânzare. Și că a vinde sau a cumpăra sex nu ajută pe nimeni.

Ajută pe cei care profită de niște persoane vulnerabile care trebuie să fie ajutate să aibă o viața demnă. Iar soluția nu e legalizarea, ci sancționarea celor care profită de sărăcia și disperarea femeilor: clienții. Și sprijinul direct acordat femeilor pentru a ieși din această situație.

Le propun, deci, tinerilor sociali democrați să-i ceară demisia penalului din fruntea partidului lor. Asta ar ajuta mai mult decât tranzacționarea sexului unor persoane care au nevoie de protecție și sprijin real.

PS: România este țara cu cel mai mare bazin de recrutare din Europa pentru victimele traficului de persoane. Adică femei păcălite, sau luate cu forța, pentru a se prostitua în Europa. Bătute și umilite în țările în care se prostituează. Această măsura va facilita și mai mult o zona gri a abuzului față de aceste femei și un pas în față pentru traficanții de persoane.”

Și de aceea, copii, Harry Potter nu s-a băgat niciodată în politică. Nu știm ce-o fi învățat tocilarul ăsta pe la școlile alea pe care presupunem că le-a absolvit chiar pe bune, dar băiatul e complet rupt de viață, deci și de interesul cetățeanului pe care s-ar presupune că-l reprezintă corect și bine în parlament.

Aproape că nu ne-am apleca asupra anumitor aspecte din argumenare. Întreaga poziție a domnului Bulai este, pur și simplu, fundamental greșită. EVIDENT că, în statul în care vor să trăiască majoritatea celor care au votat cu USR-ul, o femeie are dreptul să facă orice cu propriul corp. EVIDENT că nici una dintre amărâtele alea care se vând cu 50 de lei sub pod la Vitan nu se gândește la „demnitatea umană”, că nu le lasă zgomotul de ghiorțăială din stomac s-o facă. EVIDENT că e fals că „a vinde și a cumpăra sex nu ajută pe nimeni”, din moment ce există de când lumea o cerere și o ofertă cât se poate de concrete, pe piața liberă. Finalmente, EVIDENT că tocmai LEGALIZÂND prostituția o să le poți, în fine, proteja pe acele femei, creând o zonă controlată și legiferată.

Dar ce să înțeleagă Bulai, săracul?

E doar poziția lui Bulai, nu e și poziția USR”. Oh, really?

Mulți spun că e doar un derapaj minor al unui membru, neasumat de întreg partidul. OK, e un argument aparent bun că USR-ul e partid de oameni liberi, care au dreptul la părerile lor. Dar acum serios, cine pune botul la asta?

Să jure pe roșu toți apărătorii și membrii USR că e doar întâmplător că aproape TOȚI liderii lor recenți au călcat în străchini în chestiuni absolut cruciale. Pe Nicușor l-am pierdut în închisorile betonate cu aur ale Inchiziției Creștin-Ortodoxe. Clotilde nu ratează nici o ocazie să iasă la vânătoare de gay și transsexuali, alături de galeriile de fotbal și de bătătorii de oameni din K1. Altul pe care memoria mea selectivă l-a și blocat în amarul subconștient sugera că doar lăsând toți săracii și cerșetorii să moară ne vom atinge adevăratul potențial (dacic!) de țară. Și alde Ghinea e monstrul ăla care nu demult urla să fie măcelăriți toți câinii maidanezi, de parcă era vina maidanezilor că îi lasă frații creștini ai USR-iștilor pe stradă.

Dacă USR-ul e altfel un grup atât de mișto, ca entitate, o adunătură atât de genială și de încântătoare de tineri inteligenți și toleranți, cum dracului se face că mai toți liderii lor sunt fix pe dos? Cum apar acești lideri în fruntea USR-ului, cine îi pune acolo? Cum se ajunge pe listele USR, dacă nu fiind în completă conformitate cu politica oficială a partidului pe chestiuni fundamentale? Cumva sunt tinerii ăștia geniali și care tot timpul salvează chestiunea prin vot de la USR prizonieri ai unor oameni răi care au preluat puterea în USR? Chiar așa, pe ce criterii sunt aleși și împinși înainte liderii acestui partid de care mulți dintre noi ne agățăm ca de-a doua venire a lu’ Isus, ca să ne salveze de la PSD?

Și, mai ales, vrem noi să votăm așa ceva, doar de dragul de a vota anti-PSD? Eu unul, aflat în deplinătatea facultăților mintale și la rece, aș zice că nu. Cine se împotrivește drepturilor fundamentale ale omului nu poate fi nici măcar cu puțin mai bun decât PSD. Parol. (Mantzy)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here