Mănăstirea Izolatria din județul Neamț a fost închisă de autorități din cauza unui posibil focar de infecție cu Sars Cov 2. Suspectă de infectare și potențială distribuitoare de covid19 este însăși icoana făcătoare de minuni a mănăstirii.

Inițial, s-a crezut că icoana reprezentând-o pe Maica Domnului cu pruncul în brațe este una banală făcătoare de minuni, mai vindeca un reumatism, mai îndeplinea mici dorințe ale enoriașilor. Însă cei care s-au apropiat de ea au remarcat că lacrimile sale erau de fapt muci și că avea o temperatură foarte mare care încinsese metalul până la incandescență. Până să se afle adevărul, sfinții părinți ai lăcașului își preparau pe ea cafeaua sau chiar mai prăjeau câte un ou și făceau grătare, așa de tare frigea. Unii chiar au mărturisit că au auzit-o tușind, dar acest lucru încă nu a fost confirmat. Drept urmare i s-au recoltat probe, iar icoana a ieșit pozitivă, bolnavă de covid19. Acum, icoana se află internată la spitalul din localitate și primește tratament specific.

Evident, mai mulți credincioși neagă posibilitatea ca icoana să aibă vreo boală și protestează de două zile lângă gardul spitalului. Sub sloganul „Maica Domnului e o persoană, să dați drumu’ la icoană!” aceștia acuză o conspirație care l-ar include inclusiv pe starețul mănăstirii, PreaMândrul părinte Bobby Izolatrianul.

Autoritățile îndeamnă populația la precauție, igienă  și distanțare socială. „Dacă, vorba aia, o icoană chipurile sfințită s-a infectat, cum credeți că scăpați voi, și păcătoși și puțin certați cu igiena?” a declarat purtătorul lor de cuvânt, Marius.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here