HBO Max a anunțat eliminarea din playlistul său a filmului „Pe aripile vântului” deoarece conținea „prejudecăți etnico-rasiale greșite și atunci în 1939, anul apariției, și astăzi”. Venind și noi în sprijinul companiei americane, am pus la punct o listă cu cinci titluri ce ar trebuie eliminate urgent din playlistul oricărui post de televiziune sau cinematograf:

  1. Kiss of the Dragon (2001) – în acest film, un imigrant asiatic bate cu mâinile și picioarele o grămadă de francezi albi cam pe tot parcursul filmului. E drept, unii din ei erau polițiști corupți, dar totuși…
  2. The Book of Eli (2010) – Într-un decor postapocaliptic, un bărbat de culoare înarmat se luptă cu mai mulți albi care voiau să împrumute de la el o carte pentru clubul lor de lectură. Pe parcursul filmului, mulți dintre cititorii albi sunt măcelăriți și uciși, evident.
  3. Pineapple Express (2008) – multe droguri, foarte multe droguri, te cam face de cap
  4. Rocky III (1982) – un italo-american își propune și se antrenează tot filmul numai pentru a bate un cetățean american de culoare cu aceleași drepturi ca și el. În mod pervers, întreaga acțiune a filmului conduce spectatorul către dorința de a vedea personajul alb învingător, într-unul dintre cele mai manipulatoare filme făcute vreodată.
  5. Rocky IV (1985) – un film care proslăvește capitalismul și imperialismul american. Ca să răzbune, vezi Doamne, moartea „prietenului” său de culoare, fix ăla pe care chiar el îl bătuse cu un film mai înainte, italo-americanul nostru se duce în Uniunea Sovietică și îl caftește rău pe Ivan Drago, un comunist cuminte și la locul lui, tolerant și iubitor de oameni de toate genurile și culorile.

Dacă aveți și alte sugestii, lăsați-le în comentarii, ne ocupăm noi de restul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here