Românul în general dacă e să râdă, râde și dacă e să ajute, să o facă alții. Sunt vremuri nasoale, știm, iar unii compatrioți au înțeles că în vremuri ca astea pot face și ei un ban în plus. Cum a făcut patronul magazinului de la blocul meu, care a încercat să îmi vândă o sticlă de spirt de 3 lei cu 10. L-am anunțat politicos că de azi, și dacă trebuie să mă duc până la Suceava după o pâine, mă duc numai ca să nu mai iau ceva vreodată de la el.

Din fericire, există și români care au înțeles cam cum stă treaba cu criza asta și grija față de aproape. O mână de instalatori, băieții ăia de care râdem noi intelectualii, au anunțat pe toți clienții firmei că stau la dispoziția lor nu numai pentru gaze, ci și pentru cumpărături sau alte probleme cauzate de coronavirusul lumii. Un mail la contact@energoinstalgaze.ro cu adresă, telefon și o listă de cumpărături le poate salva chiar viața celor în vârstă sau celor cu dificultăți de deplasare. Nu îi costă în plus decât un zâmbet și un mulțumesc. Vor primi la schimb produsele cerute și poate și câteva glume. Pe instalatorii ăștia îi cunosc personal și sunt băieți haioși, vă garantez. Poate nu vor reuși să onoreze toate comenzile la timp, căci nah, mai și lucrează, dar gesturile astea sunt mereu binevenite.

În ce-l privește pe vecinul cu magazinul, îi doresc îmbogățire rapidă și poate se mută într-un cartier mai nou, conform statutului său de îmbogățit peste noapte. Dar tare mi-e că după criza asta rămâne și fără magazin și fără prieteni.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here