Nu mai râdeţi!

Nu mai râdeţi!

De mustaţa lui Dragnea. În locul vostru, aş organiza un pelerinaj la ea şi mi‑ar plăcea să văd zeci de mii de oameni sătui de pesedie îmbulzindu‑se pe dealul Parlamentului să i‑o pupe.
Gândiţi‑vă cum ar fi dacă Dragnea ar fi un om normal: fără mustăţi, fără dosare penale, fără dinţii ăia de hârcă, fără Teldrum, fără ordonanţa 13. Dacă, având aceste bube‑n cap şi încă altele pe care mi‑e silă să le mai enumăr aici, sondajele arată pentru pesedeu şi complicii săi de la guvernare o încredere de vreo 22%, cum ar fi cu un Dragnea spălat? Este că ar fi cam cât avea pesedeul lui Iliescu prin 1990?
Şi singurul care luptă zi şi noapte ca să ne apere de reinstaurarea partidului unic în România este chiar Liviu. Credeţi‑mă, nu îi este uşor. Cu o populaţie din care peste jumătate visează la bunăstarea din vremea comunismului, e greu să convingi oamenii că clica aflată la putere nu este compusă din lideri providenţiali, al căror scop în viaţă este bunăstarea fiecăruia dintre noi. Cu atât mai mult cu cât opoziţia (?!) nu se deosebeşte de putere decât atunci când doarme.
Şi, ca să aducă o fărâmă de zvâc civic şi politic în vieţile noastre, Domnul Dragnea
nu are odihnă.
Scoate, ca un magician, din joben, unul după altul, trei premieri de coşmar şi, sub ochii fascinaţi ai publicului, reuşeşte să‑i întoarcă împotriva lui. Conduce un Parlament având la activ o condamnare definitivă care mie nu mi‑ar da dreptul nici să mă angajez casier la Megaimage.
Scoate sute de mii de oameni la proteste de stradă în toiul iernii. Vorbeşte şi arată ca frizerul şi subchirurgul de bătături Nae Girimea, încercând să ne amuze sau să ne trezească la realitate.
Şi, după toate aceste eforturi, erectoratul e mai excitat de pesedism decât de orice alt partid. Aici simt că nu mai înţeleg nimic. Toate partidele sunt corupte, inepte şi incompetente, dar PSD reprezintă limita de jos (asta dacă nu luăm în consideraţie ALDE, adică hârtia igienică cu care PSD şterge urmele de rahat ca să nu se murdărească pe mâini).
În aceste condiţii, mă întreb ce ne‑am face fără Dragnea? Mustaţa lui e zidul firav care ne apără de un pesedeu în care ar avea încredere 80% din populaţia României.
(N.D.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here