În 1899, Minciuna avea picioare scurte și pagini puține, dar când venea vorba de umor, puțini o întreceau. Așa cum am promis într-un Manifest Kamikaze, dăm drumul rubricii de umor românesc vechi, cules din revistele ce distribuiau cândva satiră locală. Deschidem seria cu dovada că știrea falsă nu a fost inventată pe siteurile românești care îi imită pe americanii de la The Onion, genul fiind în floare încă de pe vremea când nu existau nici internetul, nici întristații care traduc glume din engleză.

Revista Minciuna – 1899

Demisia cabinetului

D. Cantacuzino, Primul Ministru, a avut eri o audiență cum M. Sa Regele.

Domnia sa a expus situația guvernului și a anunțat pe suveran că va presinta cu siguranță demisia întregului Cabinet la 1 Ianuarie1999, una mie nouă sute nouă deci și nouă…

Mare fierbere…

Resolvarea cestiunei Apei

De câte-va zile gârla Dâmbovița s’a pus în grevă: nu mai vrea cu nici un chip să mai dea apă de băut locuitorilor Capitalei.

În Consiliul Comunal ținut de curând, în urma desbaterilor violente ce s’au succedat, s-a votat cu mare majoritate proectul de alimentare cu… bere și vin, elaborat de Conu Iancu Decalitru.

Cu începere de mâine din toate cișmelele și canalele nu va mai curge apă ci bere și vin.

Minciuni cotidiane

Unul din abilii noștri reporteri, care a tras cu urechea eri la Consiliul de Miniștri, a aflat îmbucurătoarea știre că valorosul nostru ziar este pus în capul listei cu o subvenție anuală de 700 mii de lei.

Așa guvern mai rar…

Avort în Strada Academiei

La etagiul 1 din str. Academiei N-ru 8 s’a comis nu de mult o îngrozitoare crimă. Iată cum stau faptele în totă odiosa lor goliciune.

Încă după vremea trecutului regim de caraghiosă memorie, bufetul clubului liberal din capitală fusese luat în antrepriză de o babă scârbosă, slabă, uscată, isterică și sulemenită și care făcea dragoste în mod clandestin cu o parte din membrii clubului.

Această babă – Oculta – în urma relațiunilor ilicite ce avea cu unii membri se pomeni pardon gravidă.

Cum tandreața se petrecuse chiar în localul Clubului și cum muți dintre corifeii liberali ca să nu zic libertini fuseseră complici la săvârșirea actului bestial, au hotărât să scape baba de rușinea lumei. Ordinele cele mai teribile fură date și toată liota de polițiști plecă întru căutarea unei moașe care să dea Ocultei vre-o băutură spre a scăpa de rușine…

Cu toată alergătura polițiștilor, moașa căutată nu se găsi nicăiri iar Oculta… născu înainte de vreme… avortă…

Copilul născut înainte de isprăvitul veacului 19 fu botezat “Secolul XX”.

Occident

Anul 1899 a murit. Se dă ca sigur svonul că s’ar fi născut un piciu afurisit pe numele de 1900.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here