Da mă, vorbesc cu voi ăștia care de grabă vă dați numărul de telefon, CNP-ul, adresa, numărul și seria de buletin, eventual zodia și numărul de la pantof, fiecărei domnișoare drăguțe care vă zâmbește galeș atunci când beți o bere cu „tovarășii” la terasă, în schimbul unui pachet de țigări, breloc sau brichetă care se strică după două zile și trei utilizări.

Și cu voi ăștia care aveți portofelele burdușite de carduri de fidelitate de hypermarketuri, farmacii și magazine de bricolaj din care ați cumpărat o singură dată patru șuruburi. Când vă fac ăia copie după buletin și vă cer și numărul de telefon, unde vă e revolta?

Iar voi ăștia care mi-ați umplut „peretele” de pe o rețea de socializare cu testele voastre tâmpite din care ați aflat că acum 200 de ani ați lucrat ca viking (!!) sau poet medieval (!!!) sau că aveți IQ-ul mai mare decât 12% din populația planetei sau, mai rău, ați descoperit că Suedia se află pe continentul european, sunteți cei mai de neluat în seamă. Păi voi credeați că vi se cere să vă conectați cu contul de feisbuc doar ca să vă fie admirate pozele de la olinclusiv, cechinurile de pe stadion sau selfiurile de rahat pe care le-ați făcut beți joia în club, când e berea expirată la ofertă?

Marile corporații ne pornesc uebchemurile și microfoanele ca să ne supravegheze.” Așa e, ăia nu au altceva de făcut decât să vă înregistreze pe voi schimonosindu-vă la monitor când dați plei la pornhub sau când vă țuguiați buzele la un laivchem cu iubi. Voi dați laic paginii epăl, aveți aifon și mecbucpro, dar nu vă puteți imagina sub nici o formă de ce vă apar pe „perete” reclame la ultimele modele sau la aplicații pentru aioues. Vă dați zilnic cechinuri la mec și cheiefsi și aveți impresia că oculta mondială complotează împotriva voastră când vă apar în față reclame la medicamente minune de slăbit.

Ia linistiți-vă puțin și ascultați aici cu atenție! Cambridge Analytica nu v-a furat nimic din ce voi nu dăduserăți deja altora. Ei doar au reușit să identifice astfel proștii care pun botul la orice idioțenie scăpată în spațiul virtual. E clar și pentru mine, fără să fiu expert în psihologia maselor sau tehnici de manipulare, că dacă cineva e gata să creadă că într-o viață anterioară a fost cavaler al mesei rotunde sau că sufletul lui pereche este Angelina Jolie, e gata și în viața asta să creadă că Isus era dac, că dom’ profesor nu a turnat la Secu, că Gigi Becali e un om cinstit sau că Sӧrӧs ne fură țara (deși aici s-ar putea să aibă dreptate, dovadă autostrăzile dispărute sau județul Sălaj).

Vă plângeți că v-a fost influențată intenția de vot de nu știu ce conspirație iudeo-masonică-feisbuciano-gugălească? Nu mă, voi ați votat niște proști ca proștii, pentru un kil de ulei, o pungă de făină și 50 de bani în plus la salariu. Voi chiar credeți că dacă știți care e capitala Germaniei sau când a avut loc răscoala din 1907, există vreun om măcar pe lumea asta interesat să vă spele vouă creierile alea netede? Ce dracu’ să mai spele la ele? Mințile voastre sunt în repaos încă de pe vremea când ați învățat care e susul și care e josul. Recunoașteți măcar acum în al doișpelea ceas că ați simțit o sfârșeală vecină cu leșinul atunci și ați decis că a fost ultimul lucru pe care veți fi încercat să-l descoperiți singuri.

Râdeți ca proștii de o puștoaică din Bârlad care crede că Rusia e capitala Angliei. Avantajul fetei ăleia e că are toată viața înainte să învețe. A primit poate cea mai dură lecție de viață, umilința publică (și, slavă Domnului, public a fost din belșug!). De-a dracului și de ambițioasă, până la Bacalaureat, va învăța toate capitalele lumii. Și după ce le va învăța, nu se va lăuda pe feisbuc. Va fi doar bucuroasă. Și mai are un avantaj, atât pentru ea, dar mai ales pentru noi. Nu are drept de vot. Încă. Scuza voastră care e?

Așa că sfatul meu este să lăsați revoltele de tastatură și haștagurile și să nu vă mai uitați datele peste tot pe unde vă plimbați pe Internet. Mai bine zăpăciți-l. Puteți începe cu locul nașterii. Modificați și spuneți că sunteți din Videle, județul Teleorman. Vă creșteți șansele la o carieră politică și veți avea și scuze când o să votați cu pesedeu. (CM)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here