Pe zi ce trece se vede din ce în ce mai mult că pe acest site am dat informații corecte, că am demascat o mare manipulare. Azi vă prezentăm un document bombă:

Asociația producătorilor de imunoglobuline a anunțat statul român că nu mai girează și nu mai contribuie la aprovizionarea cu plasmă și derivate din plasmă până la finalizarea anchetei de către autoritățile române. Probabil că știu în ce direcție merge ancheta și vor să se disculpe când vor apărea date despre cei vinovați de criza de anul trecut. Alții sunt de părere că poate fi și un element de presiune în condițiile în care statul român este pe cale să-și producă singur imunoglubulinele de care are nevoie, cum o făcea înainte de 1989. Capitalism nu înseamnă că statul român poate fi îngenuncheat de o companie privată sau un consorțiu de companii private, fie și din domeniul medical. Finalizarea anchetei în scandalul imunoglobulinelor va limpezi multe zone tulburi, aceasta în folosul multor state, căci nu e o situație eminamente românească ce s-a petrecut anul trecut pe tema imunoglobulinelor, ci se pare că avem de-a face cu o caracatiță extinsă la nivel european. Drepturile la viață și la sănătate ale pacienților sunt totuși mai importante decât dreptul la o exagerată îmbogățire al unor producători de medicamente.

Alexandru Căutiș

1 COMENTARIU

  1. Dle Cautis, daca nu cititi engleza, mai bine nu dati stiri bomba pana nu intrebati:) Oamenii aia zic ca asociatia nu mai vorbeste cu autoritatile romane, nu ca membrii ei nu mai dau produse. Sa-i rugati pe ADEM sa va plateasca totusi si pentru stirea asta, ca ati muncit totusi un pic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here