Cea mai clară dovadă că PSD nu e de partea oamenilor muncii și ai asistenței sociale se poate vedea în imaginea alăturată. Furnica, vietatea simbol pentru munca în echipă și efort colectiv spre propășirea mușuroiului s-a mobilizat să transmită o urare celor care au uzurpat titlul de partid de stânga, mulgându-i de voturi pe naivi.

Metoda n-o fi nouă, o împrumutase Ceașcă de la Kim Ir Sen, iar Cârmaciul se delecta apoi scriind pe stadioane cu trupuri omenești diferite mesaje înălțătoare, cum ar fi „Ceaușescu PCR” sau „Trăiască RSR!”. Ceea ce e nou de data asta este că furnicile nu au fost forțate cu zăhărelul sau cu amenințări să scrie aceste cuvinte de înțelepciune. S-au mobilizat singure, lăsând pentru câteva minute adunatul de grăunțe și cadavre de muscă pentru a se dedica problemelor de organizare politică a furnicarului.

Au dovedit viziune politică, devotament pentru treburile obștești și chiar curaj: așa cum poliția a confiscat plăcile de înmatriculare suedeze care au atins atingere înaltelor valori morale ale pesedismului, la fel ar putea să pună vermorelul cu insecticid pe mușuroiul #fărăpenali.

În plus, dată fiind starea presei, sunt sigur că acest editorial din șapte litere scris de ele va aduce un suflu nou în jurnalism. Poate că abia acum ne-a fost scris să vedem ceea ce am sperat în decembrie 1989, anume un val de jurnaliști curați, vizionari și implicați. Despre talent, nu mai vorbim. Îi desfid pe Crucișătorul, pe Maestrul din Găgești, pe Banciu sau oricare altul să formuleze mai concis ideea de bază a societății românești de azi. Și, cu o tușă de scriitor adevărat, au avut abilitatea să strecoare în text și o oarecare incertitudine, lăsând cititorului plăcerea să descopere dacă pesede primește sau dă.

Iar veștile bune nu se opresc aici: dacă încordați urechea pe pășunile și prin grădinile patriei, veți auzi, începând de azi, 3 august, greierii țârâind același refren. Ba mai mult, artiști în carne și oase (Marius Manole, Victor Rebengiuc, Oana Pellea, Smiley, Chirilă și alții) și-au pus ghitara-n cui și strâng prin piețe semnături pe aceeași partitură.

Ar fi pentru prima dată când greierele și furnica ar fi de aceeași parte a baricadei, pentru a supraviețui iernii pesediste care bate la ușă. (N.D.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here