Dragi miei, gata, a stabilit englejii când se reîncepe Premier Lig. Cică s-a declarat toți de acord cu unanimitate, adică sanchi, a fost și magica FCAVB de acord, adică eu am fost de acord. E drept, acum câteva zile am primit telefon de la unu’ care o ardea numa’ pe englezește și nu știu ce-o fi zis el acolo, că eu îi ziceam numai „Yes, Yes, Yes”, că nu prea aveam chef de vorbă și mă plictisea. Pe lângă că oricum nu pricepeam ce zice, mai și vorbea repede.

Și azi, cum făceam eu revista presei de acum câteva zile, îmi sare așa ca zeru’ din brânză, mare titlu mare pe Gigisport: „Sezonul din Premier League se va relua miercuri, 17 iunie, primele meciuri urmând să fie restanțele Aston Villa – Sheffield United și Manchester City – Arsenal.” Am trecut cu vederea faptul că practic toate numele englejești e scrise prost și greșit și m-am uitat la calendar în timp ce urlam la Luțu: „Luțuleeee! Luțuleeeeeee! Bă, Luțulee!”

Așa greu s-a mișcat Luțu, că până a venit deja uitasem ce voiam eu ca să-i zic lui.

Abia după câteva ore a prins și Meme semnal geseme la stână și m-a sunat să-mi zică că să mergem în Anglea să organizăm puțin treaba pe acolo. L-am înjurat puțin, că prea mă enerva că începuse iar să se creadă mare șef pe fotbal, da’ avea și băiatu’ dreptate. Așa că mâine mergem toți trei în Anglea, pregătesc eu meciul cu agaricii de la Șefild și ei pregătesc ce naiba pregătesc ei de obicei când mă enervează pe mine în Anglea.

Bă, și nu am ce face, și mă mănâncă-n cur să sun pe contabilul meu de la Bărminghăm. Să vezi bătatăbă bucurie mare pe ăla, zici că îl sunase Dumnezeu. Bine, adică cam avea omu’ dreptate, cam tot aia era, cu diferența că Dumnezeu n-are telefon. În fine, după ce plânge vreo oră de bucurie, că el zicea că crezuse că gata, nu mai dă George Becali nici un semn și se duce pe pluă prăvălia lor de incompetenți și pe fotbal și pe economie, îmi zice că ar fi bine să mai scădem din prețuri, că în Anglea e nasol cu coroanăvirusul, că câr că mâr, până l-am pus la punct pe parte economică ca pe dan voiculescu și toată antena unu:

„Bă, boule! Eu nu scad prețurile foarte mult, de fapt acum că m-ai enervat tu, nu le mai scad deloc, mai dute-n plm de milog! Ascultă aici, hal de contabil prost ce ești tu, va fi inflație de bani, nu doar în fotbal, peste tot. Zice unii că va fi dezastru economic, dar eu George Becali cred că va fi invers și noi vom profita. Adică eu, nu voi. Păi au scădere economică francezii, ca să ajungă la 0 e nevoie de bani, trebuie să bage bani. O să bage spaniolii, germanii, da’ nu englejii, că englejii îl are pe Becali și cu asta am spus tot. Nu mai ai voie pe stadion doi ani, nu mai ai voie să stai 100.000 de oameni în tribune, care venea ei să vadă pe Becali, o să ai voie doar 20.000, la 3 metri distanță.” În fine, l-am ținut așa cu explicații, până mi-a dat dreptate.

Și apoi, altă lovitură, că numa’ așa am ținut-o săptămâna asta, lovitură după lovitură, pac, pac, pac, tocană, tocană, tocană. Cică a zis nu știu cine că nu se poate să fie cu spectatori la meci. Aoleuuuu!!! Iar m-am enervat. Cum adică, bă? Se poate să fie 500 de oameni la un spectacol? Zice Luțu că se poate dacă e vorba de spectacol în aer liber. Ce înseamnă spectacol în aer liber? Înseamnă că și la fotbal pot fi 500 de oameni. Cu siguranță așa va fi! Ce e fotbal? E spectacol. Au voie 500 de oameni? Au. Punct. Tot George Becali să vă învețe, boilor? A, da, fără suporteri la meciuri, corect. Dar cu 500 de „nesuporteri” se poate! Nu știu, domnule. 500 de oameni, nu suporteri. Suporterii sunt mii și mii, mai ales că discutăm aici de echipa lu’ Becali, magica FCAVB. Vor fi spectatori, nu suporteri! Nu sunt suporteri. Se uită 500 de oameni.

Și mă cac și în ea de distanțare socială, sanchi bam bam bam. Păi ce, evit eu ceva? Crezi că mie mi-a fost frică de vreun coroanăvirus? Port eu vreo mască sau ceva? Mă duc la Biserică și masca mea e Sfânta Liturghie! Cine poate să mă atingă? Mă duc în fiecare dimineață, la ora 8, la Sfânta Liturghie. Poate să mă atingă coroană pe mine? Ce coroană? Nici 17 miliarde de coroană! Sfânta Liturghie, Sfânta Liturghie, împărtășanie, spovedanie, la cap, pac, pac, mă-nțelegi. Mă apară Hristos și îngerul de la Sfântul Botez. Nu mi-e frică de coroană. Ia hai, gata! Nici o mască, nimic! Mă interesează doar Biserica și fotbalul. Nici măcar afacerile nu mai mă interesează. Biserica e singura care contează, e peste viața mea. Dacă Hristos zice să mor, mor acum. Nu mă interesează altceva. PLM! Hei, hei, hei! Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here