revista kamikaze

Dăncilă nici măcar nu mai este premier cu adevărat, iar la prezidențiale nu are nici o șansă. Cu limba română se știe de mult că nu operează prea bine. În acest context, oricine îi vânează încă o eroare gramaticală minoră, mai ales una care vine din neatenție (ceea ce i se întâmplă și lui Pleșu), mi se pare mai prost decât Dăncilă. Și că e proastă lumea, hai, probabil știați deja, treacă-meargă. Dar nu e doar asta. Toți care stau la rând s-o scuipe pe femeia asta simplă de la țară pentru NIMIC sunt niște oameni răi și pur și simplu nocivi pentru țară și pentru orice noțiune de bine.

”Lupt împotriva (sic!) unei țări în care să se regăsească toți românii”, a zis Dăncilă, și toate instituțiile de știri amărâte și mizere, toți formatorii de opinie care au ei înșiși de luat lecții de gramatică multe și serioase, s-au grăbit s-o facă de râs pe internet. Normal, o făceau pentru că știau că le va da share tot poporul care iată, se simte super-bine că e mai deștept decât Dăncilă. N-or ști ei românașii gramatică prea multă și prea bună, dar măcar știu ce înseamnă ”împotrivă”, no? ”URA, SUNTEM DEȘTEPȚI!”. Doar că nu sunteți.

E absurd să credem că Dăncilă nu știe ce înseamnă să fii ÎMPOTRIVĂ. Atât de absurd încât trebuie să fii (probabil mă repet) foarte prost încât să crezi că a greșit din prostie.

Și, dacă nu a făcut-o din prostie, ci din neatenție, care plm e știrea? Ce ați făcut voi aici, măi, impecabililor? Ce ați vrut să subliniați? Ce clopoțel v-a zăngănit în superego-ul ăla de individ care vânează nimicuri la oamenii din jur (în loc să se uite mai atent în el însuși) atunci când ați dat share la o greșeală făcută de UN OM dintr-o NEATENȚIE?

Mi-e scârbă să trăiesc într-o țară condusă de PSD. În același timp, mi-e scârbă să trăiesc într-o țară în care turma anti-PSD vede totul în alb și negru și în care musai pe ea se vede mereu albă. Mi-e scârbă să trăiesc într-o țară în care scopul scuză mijloacele, în care oameni sunt călcați în picioare și umiliți pentru absolut nici o vină, doar pentru că ne-am propus noi să desființăm PSD-ul, iar acei oameni sunt întâmplător pesediști.

Nu de la erorile gramaticale ale Vioricăi Dăncilă nu merge nimic în țara asta. Ba aș zice chiar din contră: nu ne iese nimic pentru că prea puțini dintre noi mai cred că au de lucrat și de schimbat lucruri la ei înșiși. Nu ne iese nimic nu pentru că suntem proști, ci pentru că ne credem prea deștepți, prea perfecți, prea fără de păcat.

Și da, vă vorbește cel mai mare nazist gramatical de pe internet. Dar serios, v-o spun și-a treia oară: trebuie să fii tare prost încât să nu vezi ditamai pădurea din cauza unei frunze care vi s-a pus împotrivă. Fie ea și o frunză tapată și neștiutoare de gramatică.

PS – dacă nu eram noi înșine ăia proștii, de fapt, Dăncilă nici nu mai ajungea vreodată acolo.

Mantzy

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here