Motto:

„… am vrut să ne calificăm, da’ am ratat calificarea la scorul care ne trebuia ca să ne calificăm…” 

NICOLAE DICĂ – antrenor secund FCSB, după dubla cu Rapid Viena (3-4)

Probabil că locțiitorul Oieromonahului Gigi s-a fâstăcit din cauza semificației momentului, ori poate arșița cea păcătoasă să fi fost de vină… nu putem ști. Altfel cum să explicăm fractura neuronală care l-a îndepărtat de cele sfinte, până într-atât încât să uite cine se face de obicei responsabil pentru înfrângerile echipei de suflet?

Așa a vrut Hristos!

Că doar n-o fi vina preacuviosului din Pipera, întâiul stătător între penalii fotbalului românesc și îndrumătorul spiritual al presei sportive! El nu greșește niciodată, căci prin el se manifestă voința Sfântului Duh, păgânilor care sunteți și care huliți cât e ziulica de lungă pe internet (instrumentul necuratului)!

Acum că am lămurit chestiunea cu profetul care nu este pe craca lui, putem să ne liniștim și în privința celorlalte formații sătești din Liga 1, cu toate mânate în luptă de aceleași idealuri creștinești (cum ar fi arginții cuveniți drepturilor de televizare). Așa că nu vă mai frământați degeaba și alungați gândurile negre. Ce dacă am ajuns ultimii în rândul națiunilor fotbalistice din Europa? La sfârșit le arătăm noi tuturor! Cei din urmă vor fi cei dintâi! E drept că pe lumea cealaltă, dar să nu ne pierdem în detalii.

Dacă așa a vrut Hristos…

Și dacă Cel de Sus a zis să se facă toate cluburile din Grădina Maicii Domnului pe persoană fizică (neapărat cu executare), înseamnă că discuția s-a încheiat! Nu mai batjocoriți, voi ăștia care nu aveți locuri în strana VIP! Ziceți mersi că ni le-a dat și pe astea, așa cum sunt ele.

În lipsa îndurării divine ce s-ar fi făcut Felix Farfuridi, Costi Brânzovenescu, Radu Namcum și toată strânsura de televiziune, ha? Ar fi trebuit să se apuce serios de jurnalism (Doamne ferește!), îndepărtându-se astfel de adevărata credință strămoșească! Adică aia care zice că ce-i al meu e al meu, iar ce-i al tău e tot al meu, că așa vrea Dumnezeu, m-ai înțeles?

Și dacă asta e vrerea Lui…

Ce vă tot plângeți de lipsa „rezultatelor”? Apără și păzește că doar ele nu lipsesc, slavă Domnului! Decât că sunt negative, vorba cuiva, dar cine a zis că trebuie să fie altfel? Ați uitat că răsplata adevărată se primește în ceruri? 

Așa că lăsați nevoile cele lumești și băgați post și rugăciune înainte, în timpul regulamentar și după, căci aceasta este calea cea dreaptă și nu pregătirea tehnico-tactică a personalului, după modelul iudelor din vestul continentului nostru, căzute în greaua patimă a vanității cea degrabă stricătoare de minți și suflete!

Așa trebuie să fie!

Sau poate că nu.

Numai Dumnezeu știe.

Andy Stanescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here