Cu siguranță aveți prin cercul vostru mai larg de cunoștințe pe unii care au păreri diametral opuse în contexte diferite, în funcție de părerea vreunui lider de opinie de la șpriț sau părerea majoritară la dezbatere.

Așa și pesediștii noștri. Când fac ei împrumuturi de miliarde pentru pensii nesimțite și ajutoare sociale pentru putori e bine, când se împrumută peneliștii pe timp de criză, e nasol. De obicei însă luările astea de poziție sunt gândite strategic, cu motivări corespunzătoare și mesaje clare de punere în context, ca să nu se prindă pulimea că ei tocmai „au dat-o cotită”.

Dar ce a reușit astăzi președintele CJ Brăila întrece orice așteptare chiar și de la un pesedist obișnuit frecvent cu „fracturile de coloană vertebrală”.

Astfel în jur de ora 11:00 domnul Francisk Iulian Chiriac anunța cu mândrie mare că „Ministerul Sanatatii a decis sa trimita la sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean Braila, 20 de pacienti din judetul Vrancea infectati cu noul coronavirus, asimptomatici si cu forme usoare. Am mare incredere in echipa medicala de la Braila, sunt convins ca va gestiona intr-o maniera profesionista aceasta situatie si ca peste 14 zile, cei 20 de pacienti se vor intoarce la casele lor. Se dovedeste inca o data ca medicii braileni merita incredere si ca pot face fata cu brio unei situatii delicate, in orice moment.”

Toată mândria asta lui s-a dus pe apa Dunării în doar o oră când același Chiriac a revenit cu un alt mesaj: „Veste buna pentru braileni, veste proasta pentru prefect …
Cei 20 de pacienti care urmau sa ajunga la Braila, NU MAI VIN, vor fi redirectionati catre alte spitale din tara, la cerinta mea ca si presedinte al Consiliului Judetean, pentru a proteja brailenii.”

Nu doar că a redeschis un conflict mai vechi de-al domniei sale cu prefectul liberal al județului, dar dintr-o dată cei 20 de pacienți, care erau deja pe drum!!!, nu mai erau bineveniți în minunatul aparat medical brăilean. Vinovat pentru aducerea vrâncenilor la Brăila era dintr-o dată prefectul, iar el salvatorul județului, care, dacă nu știați, e unul dintre cele mai sărace din țară. Fix de 20 de pacienți izolați trebuia salvați brăilenii. Nu de drumuri neasfaltate, investiții zero, sărăcie, foame și alte necazuri. Parcă și văd plăcuța comemorativă de pe gardul casei în care locuiește domnul Chiriac: „Aici a locuit cel care, în anul Domnului 20 20, de unul singur a salvat județul de sub ocupația vrânceană cu covid19.”

Ce mecanisme s-or fi declanșat în mintea domnului președinte nu îmi pot imagina. Din măreața campanie cu „mândri că suntem români” au rămas doar niște meme-uri pe Internet. Că atunci când vine vorba de românism, PSD-ul își aduce aminte că baciul cel vrâncean cu cel ungurean l-au căsăpit pe cel moldovean. Și cum legenda spune că Brăila ar cam fi în Moldova, ce și-a zis domnul Chiriac? „Gata, afară cu vrâncenii din țară!”

Nu știu unde au fost duși cei 20 de pacienți în acest moment, dar le doresc multă multă sănătate și dacă, printr-o nefericită întâmplare, sunt puși vreodată în situația de a ajuta un brăilean, să știe că pe pagina președintelui lor, cam 85% din ei aplaudă cu spor pesedist decizia acestuia. (C.M.)

 

2 COMENTARII

  1. sintagma mandru ca sunt roman e datorata lui ponta, prostul a scris pe facebook cand am baut ungaria la fotbal. asa ca sa se stie ca de la fotbal ni se trage mandria:)

  2. Ce îmi e psd, ce îmi e PNL: fosti komuisti toți. Apoi omul dacă a plătit asigurare de boală are dreptul să fie tratat până la moarte. Doar în România lucrurile stau altfel

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here