Revoltă mare, nene, pe Nicu de la Brăila, trubadurul care cânta cu patos acum ceva vreme „Trăiască Ceaușescu, partidul și poporul/Trăiască România, trăiască tricolorul.” Din rușinea aia care îl urmărește și acum, după 40 de ani, nu a înțeles nimic.

Acum aproape șase ani, domnul Nicu era foarte revoltat de punerea în executare a unei sentințe prin care statul român revendica sediul Antenelor în contul ciordelilor patronului de trust. Și în tot circul ăla făcut de al’de Gâdea, Badea, Grecu și Ursu a intrat de bunăvoie, bucuros probabil la ceva expunere, oricum inutilă pentru notorietatea sa.

„M-am săturat de tot ce se întâmplă în ţara asta. Am obosit! Totul a scăpat de sub control. Se împart ani buni de închisoare-n stânga şi-n dreapta cu o mărinimie extremă, fără nici o noimă. Se confiscă averi, vieţi, trăiri, idei, sentimente. Se închid gurile celor ce au avut curajul de a spune ce gândesc şi ochii celor ce au văzut ce nu trebuia a fi văzut. (…) Adevărul, onestitatea, demnitatea, curajul, sunt călcate în picioare cu brutalitate de minciună, laşitate, trădare, dezbinare. Poeţii curţii se întrec care pe care să ridice osanale marelui imperator al răului. Pentru toate acestea, mă declar solidar cu Antena3 şi cu oamenii ei frumoşi, puternici şi curajoşi!” grăia atunci falnic artistul nostru de parcă în spatele său îi dicta versurile marele la propriu Adrian Păunescu.

Anii au trecut, el s-a întors la muzica lui și bine a făcut. Doar că unul din oamenii frumoși, puternici și curajoși de la Antene a cam uitat ajutorul pe care l-au primit la răscolitul troacei atunci când aveau mare nevoie. Și a început să-i ia la rost pe artiștii care se plângeau că le cam bate vântul prin portofele de când cu pandemia, că el oricum „nu dă doi bani” pe ei și că să nu mai „ghiorlăie” atâta. Și cine s-o fi sesizat la circul grobian al lui Mircică? Însuși Nicu iubitorul din mansarde, care a și luat atitudine imediat, punându-l la punct pe nesimțit de parcă s-ar fi prins ceva de el.

Lasă, maestre, nu pune la suflet, nu ești singurul care și-a luat țeapă de la anteniști. Așa sunt ei, te ling în cur când au nevoie de tine și te scuipă imediat ce și-au făcut treaba cu tine. Să ai pretenții de respect și recunoștință de la Mircea Badea e ca și cum i-ai cere porumbelului să se scuze că s-a căcat pe mașina ta cea nou spălată. El nu are noțiunile astea. La fel ca porumbelul, Badea se „cacă” pe orice când îi vine, nu stă să analizeze dacă e bine.

Dar nu mă pot abține să nu râd cu satisfacție de tine, Nicule, că tare m-ai amărât când te bălăceai în troaca aia de lături din studiourile din Băneasa și ne explicai cum e cu dreptatea și bunul simț și respectul și vai de capu’ nostru… Ce ți se întâmplă acum o meriți pe deplin. Așa că lasă-ne cu discursurile despre respectul datorat artiștilor, tu l-ai pierdut demult, acum nu ți se face decât plata. (C.M.)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here