Pentru cei neinițiați, facem din capul locului precizarea că materialismul dialectic, concept scos din puțul sulfuros al gândirii marxiste, își propune în esență transformarea „revoluționară” a realității.

Vă sună familiar? Dacă am fi heitări antiprogresiști am spune că asta face o bună parte a presei de linie în ultimele decenii, deformând realitatea și adaptând-o cerințelor luptei de clasă. Noroc că nu suntem.

Cum presa „meinstrim”, inclusiv cea tabloidă, face eforturi disperate în aceste zile încercând să depersonalizeze, pardon de expresie, criza sanitară ce a cuprins lumea întreagă, ne-am gândit că n-ar strica să amintim cine sunt și ce vor tovarășii chinezi care fac acum declarații de amor europenilor, trimițând pe urma virusului, plecat tot din abatoarele lor, echipamente de protecție (atenție mare la nasturi și fermoare!), doctori (de la colonel în sus) și mesaje duioase.

Oricat de corecți politic am incerca să fim (doru-i mic, dar strădania mare!), tot nu vom putea nega evidența. Comunismul rămâne cea mai violenta molimă care a lovit vreodată omenirea. Peste 100 de milioane de victime (execuții, distrugerea intenționată a populației prin foamete, tortură) fără a-i mai pune la socoteală pe cei care au murit in urma deportărilor, muncii forțate etc.

Celor interesați le recomandăm spre lectură Cartea Neagră a Comunismului, apărută și la noi prin grija editurii Humanitas. O putem găsi și in varianta PDF, acum că suntem siliți să ne izolăm la domiciliu (https://www.academia.edu/27215765/Cartea_neagra_a_comunismului).

Iată că nici în secolul XXI comunismul, în varianta golden kitsch chinezească, nu ne lasă la greu (cum ar spune Nea Nelu Iliescu) și ne fericește cu o pandemie cum nu s-a mai văzut în părțile cât de cât civilizate ale lumii de vreo 100 de ani încoace.

Guvernul de la Beijing se face vinovat de amploarea epidemiei, dacă nu cumva și de apariția bolii. Au mințit și apoi au încercat să ascundă gunoiul sub preș, metodă tipică oricărui regim „popular”, iar acum trebuie să plătim cu toții prețul competenței și umanismului tovarășilor din conducerea partidului-stat, indiferent ce susțin inteligenții care mor de dragul Chinei comuniste.

Că tot veni vorba despre „intelighenția” roșie, să amintim că tov. V.I. Lenin a fost cel care a introdus un concept interesant în viaţa politică, denumindu-i pe intelectualii occidentali care făceau gratuit apologia bolşevismului „idioţi utili (mulți da pro și în zilele noastre).

Nu intrăm in detalii, deja consemnate de alții (https://republica.ro/teme-te-de-chinezi-chiar-si-cand-iti-fac-daruri-cum-ne-salveaza-acum-china-de-coronavirus-dupa-ce-regimul), facem doar cuvenita rectificare în privința numelui pe care ar trebui să-l poarte pandemia actuală, nu din perspectivă marxist-revoluționară, ci dintr-una istorică. Măcar așa, de-ai dracului, ca să le rămană in faringe nefericiților pomeniți mai sus.

Dacă până acum epidemiile erau botezate dupa ținutul de origine sau țara în care produceau cele mai multe victime (gripa spaniolă, sudoarea englezească etc.), de data aceasta pandemia pare că trebuie să se mulțumească doar cu numele generic de coronavirus (Coronavirus Disease – 2019 / COVID-19).

Nu ni se pare corect. Ba chiar miroase a lipsă de respect. Dacă ciuma din 1813-1814 a fost botezată la noi ciuma lui Caragea (domnitorul Țării Romanești din vremea aceea), cu atât mai justificat ar fi să-i spunem epidemiei de acum „gripa proletară”, „tusea revoluției culturale”, „tusea lui Mao” sau chiar „ciuma lui Mao” (umanist în serie, farul călăuzitor al conducătorilor R.P. Chineze).

E o propunere. Desigur că alții ar putea fi mult mai inspirați.

Cât despre sprijinul oferit europenilor cu atâta generozitate de moștenitorii lui Mao Zedong, facem nevinovata observațiune că statele membre ale Uniunii Europene, chiar zdruncinate serios de actuala criză, s-au mobilizat și ele în ajutorul italienilor și spaniolilor (așa cum era firesc), informație care bineînțeles a scăpat deontologilor din presa materialist-dialectică, ușor majoritară în piață. E doar (decât) o constatare, nu săriți cu Brexit-ul!

Până când vom scăpa de tusea lui Mao, nu ne mai rămâne decât să stăm în casă.

Sau în case, în cazul lui Bombonel Năstase. Ceea ce vă dorim și vouă.

Prof. Dr. Yai La Pu

2 COMENTARII

  1. Poate nu stiati , dar tineretul pana in 30 ani nici nu stie ce inseamna comunism,nazism,fascism, nici nu ii intereseaza . Pe mine efectiv nu ma intereseaza nici una(am auzit la scoala de la istorie), nu ne ajuta la nimic sa citim astfel de carti, mai bine iesim prin parc la o miscare(vorba lui Halep). Astea sunt carti pentru mosi si babe, care pierd timpul la televizor aiurea in loc sa iasa in parc cu copiii cum ieseau bunicii nostri. Acum sunt bunici moderne domnule,de ma mir ca bunicutzele nu cheama gigoloi si nu asculta Cabron , 5Gang si altele….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here